KAWASAKI Z 900 RS TESZT. (2024)

2018. jún 08.

KAWASAKI Z 900 RS TESZT. (1)

Gondoltam, hogy jó lesz, de, hogy ennyire...

Ezen még megázni is szórakoztató volt…

Kawasaki Z 900 volt az első japán, négyütemű motor amit vezettem kölyökkoromban...

Engem megvett kilóra, szerelmes vagyok, ennyire élvezetes motorral, talán még nem is mentem. Ez A Fun Bike!

Mikor az első képeket megláttam a neten, már akkor az volt az első gondolatom, hogy jó lenne kipróbálni. És ez most megadatott, megkaptam a KAWASAKI IVANICS-tól pár napra.

Élőben szebb mint a képeken, nincs mibe belekötni. A szalonban nem szaroztam sokat, gyorsan indultam, nehogy meggondolják magukat. A kuplung és a váltó a megszokott Kawa színvonal, tehát tökéletes. Az ülés-kormány-lábtartó pozíció teljesen rendben van, de a lábtartó kicsit előrébb mint gondoltam. A retrós formából nem néztem ki ennyi vehemenciát, nagyon akar menni, tényleg úgy kell visszafogni. Hörög, szörcsög, mintha nem lenne benne légszűrő. A gázkezelés kicsit darabos volt, de viszonylag hamar megszoktam. Ismerkedésként, rögtön keresztül vágtunk a városon. Mint kés a vajon, úgy mentünk át a dugón. Nem kellett szokni, belőni a méreteit, minden magától értetődő volt. Filigrán, könnyen manőverezhető, jó súlyelosztású, és tökéletes magyar-út kompatibilis futóműve van.

Hazaérve kezdtem el csak igazán megnézni, kissámli, egy sör, és alaposan végiggusztáltam. A motor elejét nagyon eltalálták, a fényszóró mérete, elhelyezése, a műszerek régimódi burkolata mellé, jól passzol a fordított teló, és a radiális fékek. Minden lámpa ledes, a műszerfal digitális része napsütésben, még jobban olvasható. A fék és a kuplung (!!!) kar is állítható, be is lőttem magamnak, kormány kónuszos. A tank formája csillagos 5-ös, és az "elrejtett" Z betű óriási ötlet. Az ülés annyira, de annyira szép, hogy a kényelem szinte másodlagos. De ráadásul még ülni is jó rajta! A végén a "kacsafarok" is pöpecül illeszkedik, kicsit sincs túljátszva. Alatta a lámpa, és a modern index is jól passzol. Jó ötlet a négy csomagrögzítő, a Kawás hengerzsákomat gond nélkül lehetne rögzíteni. Nézzük a jobb oldalt. A kipufogó simán elmenne custom gyártmánynak, a mai euro 4-es korszakban, csak ránézni is jó, a hangjáról nem is beszélve. A blokkról nincs mit rizsázni, csendes, erős, finom kuplunggal és váltóval, és még jól is néz ki. A kis oldal háromszög is tökéletesen simul az összképbe. Egyszerűen jó ránézni, minden részlet kidolgozott, nincs elnagyolt elem.

KAWASAKI Z 900 RS TESZT. (2)

A színe is tökéletes, de ez 100000 plusz forint.

KAWASAKI Z 900 RS TESZT. (3)

Az emblémáktól szinte könny szökött a szemembe, a fiatalságomat juttatta eszembe. 1977-ben Szőke Karcsi beállított hozzám egy Kawasaki Z 900-as motorral, ami a Drapál Jánosé volt. Épp az MZ-t bütyköltem a grundon amikor megérkezett, simán seggreültem a hangtól, látványtól. NÉGY KIPUFOGÓ, ANYÁM BOROGASS!!!!! 19-éves voltam, és Karcsi odaadta egy körre. A mai napig nem felejtem el azt az érzést, KIRÁLY voltam, 160-ra gyorsultam a sarokig, de meg is álltam a tárcsafékekkel. A négyütemű motor hangja a kétütemű fosok tengerében, olyan volt mint mondjuk egy Led Zeppelin szám az Apostol koncerten. Az a próbakör, amit Karcsitól és a Z-től kaptam, fenomenális, csodálatos érzés volt. Sajnos már egyikük sincs közöttünk, odafent motoroznak...

KAWASAKI Z 900 RS TESZT. (4)

Ilyen volt az ős. Ütős.

Átmentem a bal oldalra, és itt végre találtam "hibát", sőt "hibákat". Nagyon kéne kipufogó a másik oldalra is, egyrészt a történelmi hűség kedvéért, másrészt, hogy eltakarja a katalizátort. Talán a ráncfelvarrásnál. (nem akarok tippet adni, de CB 1100 meglépte) A másik gyenge részlet, hogy a lánckerék csak egy darab vas, azt egy kicsit még faraghatták volna. De ezeken kívül a bal oldal is tökéletes, vigyori, hogy még az oldal prizmákat is feltették hátra. A felni nagyon adja, a polírozott perem az extra színhez jár.

KAWASAKI Z 900 RS TESZT. (5)

Itt spóroltak egy kicsit.

A műszerfal nagyon informatív, középen van jó nagy fokozatjelző, a bal kormánykapcsolóval állítható computer, ami két napi számlálót, pillanatnyi fogyasztást, még megtehető távot, külső hőmérsékletet, és átlagfogyasztást mutat. Két állásban állítható, és ki is kapcsolható kipörgésgátló, na és természetesen ABS-es.

KAWASAKI Z 900 RS TESZT. (6)

Mi kell még???

A fényszóró nagyon vagány, és szerintem nem tévedek sokat, hogy jól is világít. Nagyon jó a mérete, valamint az a magasság ahová szerelték. Láttam már túl magasra, vagy alacsonyra szerelt lámpát, ez hibátlan.

KAWASAKI Z 900 RS TESZT. (7)

Ez gonosz lehet éjjel.

Elég a rizsából, menjünk motorozni!!! Elterveztem egy Dunakeszi-Cered-Istenmezeje-Mátra-Budapest útvonalat. Meleg volt, nyári dzsekit és farmert húztam, a régi sisakom festése pedig mintha rendelésre készült volna. Az RS-nek zéro a szélvédelme, még egy nakednél is huzatosabb, de most pont ez kellett. A Vác feletti kanyarokban már éreztem, hogy igazán mókás nap lesz. Persze mindenhol útépítések vannak, egész Nógrád megyét egyszerre csinálják, talán nyár végére kész is lesz. Jó két centis majrécsík volt a hátsó gumin, azt el akartam tüntetni. Egy (lezárt) üres szakaszon végsebesség tesztet csináltam, megvolt a 200, de ez a tempó már nem élvezhető rajta. A gurulós 110-130 a nem megterhelő utazó sebesség. A futómű nagyon stabil, tökéletes az egyenesfutás, a kanyarokat meg egyenesen neki találták ki. A fék jó átlagos, egy kicsit lehetne harapósabb. Még sosem mentem Dunlop gumikkal, de semmi rosszat nem mondhatok rájuk, jól tették a dolgukat. Sajnos a Ceredi szerpentin a vihar után nagyon dzsuvás volt, néha drifteltem is, de vigyorgós volt mind a 13 km. A közepén megálltam fotózni, ott van a FűszeReS is!!

KAWASAKI Z 900 RS TESZT. (8)

Zárva volt a régi kocsma... Pedig egy jaffát szívesen bedobtam volna.

Istenmezeje után Sirok, aztán ráfordultam a Mátrai szerpentinre, majd az új részen megborogattam rendesen, úgy fordult mintha zsinóron húzták volna. Pár kanyar után egyre vizesebb volt az út, eső után voltunk. Viszont a melegben úgy gőzölgött az aszfalt, amilyet még nem láttam eddig. Nem örültem a víznek, de még mindig jobb eső után motorozni, mint esőben. Itt-ott megcsúszott a feneke, visszavettem a tempóból, pedig ez abszolút az Ő vadászterülete volt!! Könnyedén lehetett átdobni egyik oldalról a másikra.

www.youtube.com/watch?v=BEC-5IOcl7c&feature=youtu.be

KAWASAKI Z 900 RS TESZT. (9)

Na jó, majdnem...

Mátrafüreden ettem maco*k-ot, pisilni nem lehetett sehol, tűz tovább. Igazi nyílt országúti menet még nem volt, ezért a régi 3-on jöttem visszafelé. 120-al a világ végéig lehetne menni vele, nagyon kényelmes. Az előrébb lévő lábtartók, a magas kormány, és a kényelmes ülés miatt nem voltam fáradt, pedig 250 kilométert már gurultam. És nagyon akar menni, minden fokozatban úgy gyorsul, mint az Istennyila! A váltó is jó partner ebben, fel-le simán lehet pakolgatni a fokozatokat. Pont olyan hanggal indul meg, mint egy régi reszelt versenymotor. Nagyon jó móka a gyorsulgatás, igazi intenzív élmény. Ugyan nem mértem fogyasztást, de nem lehet valami eget verően sok.

KAWASAKI Z 900 RS TESZT. (10)

Mi a retró, ha nem ez? Még gólya is volt fent!

Nagyon szépen gurultunk, de Gödöllőn leszakadt az ég. Gyorsan megálltam, és a tárcát és a telefont nejlon zacskóba tettem, ha azok megáznak, b@szhatom. Az idén még nem áztam meg, a hálós dzseki semmit nem védett, de "gyáva népnek nincs hazája", jöhet a vizes teszt. A kipörgésgátlót 2-es fokozatba tettem és GO. (egyébként kikapcsolható, de minden indításnál újra aktiválja magát) Nem is az eső áztatott el igazán, hanem a szembe jövő autók, ahogy belementek a nyomvályúban megállt vízbe. Kaptam vagy 20 loccsanást, ami kb 100 liter /tócsa, na attól azonnal bőrig áztam. Gondoltam ám az útkezelőkre megint, ha szalonképes akarok maradni csak annyi: ROHADJANAK MEG!!!!! Csurom vizesen megálltam tankolni, pisilni, szerintem nem volt őszinte a mosolyom amikor fizetésnél megkérdezték: "gyűjtöd a pontokat??"

KAWASAKI Z 900 RS TESZT. (11)

Ha már úgyis vizes voltam, megálltam az Úszó Arénánál is.

Mire Pestre érem, a meleg és a szélvédelem teljes hiánya megszárított, a zoknim volt vizes egyedül. Leadtam a motort Csató Ferinek a Hajó utcai szalonban, nagyon dolgozott, Ő is csak most fogja megtudni a véleményem. Azt azért látta, hogy vigyorgok mint a vadalma... Felültem a CB-re, és baszki, mint egy versenymotor!!! A lábamat nagyon magasra és hátra kellett tenni, az ülés mint egy deszka, húúú, nagyon kényelmetlen volt az RS után. Ha belegondolok, hogy nemsokára megyek vele Albániába, hát.......

És most a konklúzió. Kéne!!! Nagyon kéne!!! Ebben a stílusban nincs összehasonlítási alapom, hacsak nem az R Ninet amivel mentem tavaly egy rövid kört Annabergben. De arra már nem is emlékszem, erre viszont mindig fogok. Ilyen egy JÓ MOTOR, minden pillanatát élveztem a tesztnek. Ha az asszony nyer a lottón, a CB mellé azonnal veszek egyet. Nem tudok belekötni semmibe (pedig szoktam), az egész úgy jó ahogy van!!! Nem tudok kiemelni egy valamit, mert minden része jól néz ki. (kár hogy Zolika tavaly lefoglalta a Monica Beluccit, mert a gömbölyű idomokról Ő jutott eszembe) Majdnem ezres sornégyes, ami a legjobb konstrukció egy motorkerékpárba. Szerintem megéri az árát, pedig nem olcsó, de 3890000 ft-ért egy nagyon stílusos gépet kapsz, szuper blokkal, és jó futóművel. A sima egyszínű 100 ezerrel olcsóbb, de nem is kérdés, hogy megéri-e színes a felárat. Ja, és ugye japó, vagyis sose romlik el, szervizbe csak kötelezőre kell menni. Ezután szívesen kipróbálnám az egymillióval olcsóbb, és 15 lóerővel erősebb alap Z 900-at is!!!

Mindenkit hazavárnak, sziasztok: a Mágus

Képgaléria

KAWASAKI Z 900 RS TESZT. (12)

KAWASAKI Z 900 RS TESZT. (13)

Az csak kosz a deklin.

KAWASAKI Z 900 RS TESZT. (14)

KAWASAKI Z 900 RS TESZT. (15)

KAWASAKI Z 900 RS TESZT. (16)

KAWASAKI Z 900 RS TESZT. (17)

KAWASAKI Z 900 RS TESZT. (18)

KAWASAKI Z 900 RS TESZT. (19)

KAWASAKI Z 900 RS TESZT. (20)

Ott a ZÉÉÉÉ!!!!!

KAWASAKI Z 900 RS TESZT. (2024)
Top Articles
Current Employees | Employee Benefits | Human Resources Home
Management: Human Resources Management Concentration, B.B.A. - Texas Tech University
Buhl Park Summer Concert Series 2023 Schedule
Houston Isd Applitrack
Sarah Coughlan Boobs
Poppers Goon
Caremount Medical Flu Shots 2022
Greater Keene Men's Softball
دانلود فیلم Toc Toc بدون سانسور
Barber King Bargain Shop Tulsa Photos
Red Wing Boots Dartmouth Ma
Angelaalvarez Leak
Email Hosting » Affordable Mail Solution with Personal Domain | IONOS
Lake Charles, LA Houses and Single Family Homes For Rent | realtor.com®
Kimpton Hotels In Charleston Sc
Pennymac Mortgage Investment Trust (PMT) Precio de acciones, noticias, cotización e historial de yahoo - Yahoo Finance
National Weather Denver Co
Becker County Jail Inmate List
Nascar Espn Schedule
781 Area Code | Telephone Directories
Rick Harrison Daughter Ciana
Uca Cheerleading Nationals 2023
Catholic Church Near Seatac Airport
Bowser's Fury Coloring Page
Secret Stars Sessions Julia
Blue Beetle Showtimes Near Regal Independence Plaza & Rpx
Gay Cest Com
Telegram Voyeur
Joanna Gaines Reveals Who Bought the 'Fixer Upper' Lake House and Her Favorite Features of the Milestone Project
Erica Mena Net Worth Forbes
Fototour verlassener Fliegerhorst Schönwald [Lost Place Brandenburg]
Etfcu Routing Number
11000, EVV Compliance Reviews | Texas Health and Human Services
Horseheads Schooltool
Meritas Health Patient Portal
Syracuse Deadline
Rate My Naughty.com
Verizon Fios Internet Review: Plans, Prices And Speed 2024
Craigslist Musicians Phoenix
Weather Tomorrow Hourly At My Location On Netflix Movies
Allina Akn Network
Rennlist Com Forums
Megan Bayne Has Made A Mega Mark Since Arriving In Stardom
Pokemon Infinite Fusion Download: Updated | PokemonCoders
Barbarian Frenzy Build with the Horde of the Ninety Savages set (Patch 2.7.7 / Season 32)
O'reillys Parts Store
Mekala - Jatland Wiki
Dermatologist Esthetician Jobs
The Nun 2 Ending Explained, Summary, Cast, Plot, Review, and More
Thirza (tier-sa) Caldwell on LinkedIn: #choosewell #orlandohealth
Shooters Supply Westport
Walmart Makes Its Fashion Week Debut
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated:

Views: 6053

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.