Recensie Mercedes-Benz A-Klasse Sedan 2022: meer flits, minder go (2023)

2022 Mercedes-Benz A-Class Sedan Review: More Flash, Less Go (1)
2022 Mercedes-Benz A-Class Sedan Review: More Flash, Less Go (2)
2022 Mercedes-Benz A-Class Sedan Review: More Flash, Less Go (3)

66

Foto's

Vergelijk de verzekeringsprijzen:

Bespaar gemiddeld €$ 440

Gratis offerte

2022 Mercedes-Benz A-Klasse Sedan Review: More Flash, Minder Go

door Michael Butler

De mensheid richt zich misschien op een groener, duurzamer en minder egocentrisch wereldbeeld, maar het kapitalisme is nog steeds de belangrijkste drijvende kracht achter alles wat we doen. Om die reden bestaan ​​er auto's zoals de Mercedes-Benz A-Klasse Sedan. Deze flitsende, subcompacte luxe sedan spreekt boekdelen over zijn eigenaren, die hoogstwaarschijnlijk jonge professionals in de lift zijn. Hij heeft een knap gezicht en een verbluffend interieur, maar er is niet veel dat bij de show past, dankzij een ondermaatse 2,0-liter turbo met vier cilinders die 188 pk levert. Maar onderweg is de A-Klasse Sedan een genot, en er zijn veel standaardfuncties om mee te spelen. Zoals de norm is in deze klasse, is er zeer weinig laadruimte beschikbaar, maar als jonge juridisch medewerker maakt dat niet uit. De Mercedes-Benz A-Klasse Sedan concurreert met deAudi Sedanen zijn eigen broer of zus, deCLA.Laten we eens kijken hoe het zich verhoudt tegen deze twee competente voertuigen.

Lees in deze review:

 • Exterieur design 10 /10
 • Prestatie 7 /10
 • Brandstof economie 8 /10
 • Interieur en positie 9 /10
 • Infotainment & functies 10 /10
 • Betrouwbaarheid 7 /10
 • Veiligheid 10 /10
 • Waar voor je geld 8 /10

2022 Mercedes-Benz A-Class Sedan Review: More Flash, Less Go (4)

2022 Mercedes-Benz A-Class Sedan Review: More Flash, Less Go (5) 8.6

Wat is BuzzScore?

Nieuwe wijzigingen in de Mercedes-Benz A-Klasse Sedan 2022:Wat is het verschil versus de sedan van 2021 A-Klasse?

Mercedes verandert voor modeljaar 2022 niets aan de normale A-Klasse. De AMG-modellen krijgen enkele kleine specificaties en een nieuwe lakkleur, maar de A220s blijft in 2021 overeind, met als enige uitzondering dat SiriusXM nu wordt toegevoegd als een van de functies in het optionele Premium-pakket. De adviesprijzen van beide trims stijgen met $ 300.

Voors en tegens

 • Premium interieur
 • Goede technologie
 • Nieuwe standaardveiligheidstechnologie
 • Concurrerend geprijsd
 • Kleine kofferbak
 • Zou kunnen doen met een betere garantie
 • Niet zo snel als sommige concurrenten

Wat is de prijs van de Mercedes-Benz A-Klasse sedan uit 2022?

De prijs van een nieuwe Mercedes A-Klasse sedan in FWD-gedaante is $ 33,950, exclusief belasting, registratie en een bestemmingskosten van $ 1.050.De FWD BMW 2 -serie Gran Coupe, in vergelijking, gaat voor een MSRP van $ 35.700 aan basisafwerking.De 4Matic AWD A-Klasse sedan zal je $ 35.950 terugzetten.Volledig geladen, de Mercedes-Benz A-Klasse sedan uit 2022 kan meer dan $ 50k kosten, waardoor het goed wordt geplaatst in de bezienswaardigheden van een opt-out en krachtigere CLA.

Beste deals op 2022 Mercedes-Benz A-Klasse sedan

2022 Mercedes-Benz A-Class Sedan Review: More Flash, Less Go (6)

2022 Mercedes-Benz A220 sedan

$ 40,589

10.847 mijl

Eerlijke deal

$ 3.200 hierboven

2022 Mercedes-Benz A-Class Sedan Review: More Flash, Less Go (7)

2022 Mercedes-Benz A220 sedan

$ 36.900

20.364 mijl

2022 Mercedes-Benz A-Class Sedan Review: More Flash, Less Go (8)

Mercedes-Benz A220 4MATIC sedan uit 2022

$ 39,450

14.996 mijlen

Eerlijke deal

Gemiddelde prijs

2022 Mercedes-Benz A-Class Sedan Review: More Flash, Less Go (9)

2022 Mercedes-Benz A220 sedan

$ 38,459

7.481 mijl

Eerlijke deal

$ 1.700 hierboven

Zie alle sedan van A-Klasse te koop

2022 Mercedes-Benz A-Klasse Sedan-versieringen

Zie uitrustingsniveaus en configuraties:

Trimmen Motor Overdragen Aandrijflijn Prijs (MSRP)
A220 Sedan

2.0L turbo inline-4 gas

7-speed automatisch

Voorwielaandrijving

$ 33.950
A220 4MATIC SEDAN

2.0L turbo inline-4 gas

7-speed automatisch

Vierwielaandrijving

$ 35.950

Zie alle 2022 Mercedes-Benz A-Klasse sedan-versieringen en specificaties

Afhandelen en rijden van indrukken

De moderne subcompact -executive sedan zal naar verwachting indrukwekkende prestaties, luxe, bruikbaarheid en plezier leveren, wat een ernstige druk op fabrikanten legt.Met auto's zoals de Audi A3 en BMW 2-serie die het in dezelfde klasse bestrijden, moet de Mercedes-Benz behoorlijk goed zijn in de bochten.Het goede nieuws is dat deze kleine sedan prachtig rijdt en een beroep zal doen op zowel de ontspannen cruiser in de voorsteden als de snelle executive die van de achterklep houdt en rode verkeerslichten oversteekt.Op lagere snelheid in de stad, de A-Klasse opzuigt zonder aarzeling.De rit is niet te stijf, maar het voelt ook niet wankelend aan.Men moet gezegd worden dat de FWD -auto beter aanvoelt over ruwe oppervlakken dan de zwaardere AWD -variant.Bij hogere snelheden toont de A-Klasse zijn ware mogelijkheden door een gecomponeerde rijervaring aan te bieden die het vertrouwen veroorzaakt.Er is minimale lichaamsrol en de besturing is responsief en nauwkeurig.Verlaagde AMG -lijnophanging is een optionele extra, maar we zouden het een overslaan geven.Zoals bij de meeste moderne luxe sedans, kan de rijervaring een beetje aantrekkelijker zijn, maar voor zijn doelmarkt biedt de A-Klasse de perfecte rijervaring.

Uitspraak:Is de 2022 Mercedes-Benz A-Klasse sedan een goede auto?

Door ernaar te kijken, zullen de meeste potentiële kopers verliefd worden op de A-Klasse sedan uit 2022.Het is een prachtige auto, misschien wel het best uitzien in zijn klasse, en in dit segment telt die voor veel, vooral bij jonge professionals die een badge willen pronken in plaats van daadwerkelijke bruikbaarheid of prestaties.Waar de A-Klasse niet indruk maakt, is op de motorafdeling.De 2.0-liter motor met turbo biedt voldoende vermogen voor het dagelijkse woon-werkverkeer, maar rivalen zoals de Audi A3-sedan voelen zoveel levendiger en zijn ook sneller, ondanks vergelijkbare vermogensuitgangen.De A-Klasse wint een beetje grond in termen van hantering, waar het schijnt met een verfijnde rijervaring en een scherpe stuurreactie.Het interieur is op gelijke voet met wat we van Mercedes-Benz-auto's zijn gaan verwachten;Het is zowel weelderig als prachtig ontworpen.Standaard technische niveaus zijn goed en er zijn veel veiligheidssystemen aan boord.Competitief geprijsd, verdient de Sedan van Mercedes A-Klasse zeker een kijkje.

Welk Mercedes-Benz A-Klasse sedanmodel moet ik kopen?

Mercedes-Benz heeft de keuze voor nieuwe kopers relatief eenvoudig gemaakt. Zowel de A220 als de A220 4Matic delen precies dezelfde kenmerken en aandrijflijn, maar de 4MATIC krijgt een AWD-systeem. Onder de motorkap van de A-Klasse sedan bevindt zich een 2,0-liter inline-vier met turbocompressor die voldoende kracht levert om je door de stad te verplaatsen, en de interieurkenmerken en veiligheidstechnologie voldoen aan de klassenormen. Als we een A-Klasse sedan uit 2022 zouden kopen, zouden we voor de AWD-versie gaan en kiezen voor het Premium-pakket, samen met het Burmester surround sound-systeem.

Bekijk ook andere Mercedes-Benz A-Klasse stijlen

ik ben oud Vergelijken

2022 Mercedes-Benz A-Klasse Sedan-vergelijkingen

2022 Mercedes-Benz A-Class Sedan Review: More Flash, Less Go (11) Mercedes-Benz
2022 Mercedes-Benz A-Class Sedan Review: More Flash, Less Go (12) Audi

2022 Mercedes-Benz A-Klasse Sedan vs Mercedes-Benz CLA-Klasse

De Mercedes-Benz CLA is wederom een ​​slanke ‘vierdeurscoupé’ van de Duitse fabrikant en staat boven de A-Klasse sedan in het aanbod van Merc. Nadat hij in 2020 een volledig nieuw ontwerp heeft ondergaan, heeft de CLA een fris gezicht en is hij klaar om indruk te maken. Onder de motorkap ligt een vergelijkbare 2,0-liter turbomotor, maar in dit geval produceert hij 221 pk en 258 lb-ft koppel, waardoor de CLA veel sneller aanvoelt en meer vertrouwen wekt achter het stuur. Een 0-60-tijd van 6,3 seconden is bovendien aanzienlijk sneller dan die van de A-Klasse. De CLA zal 25/36/29 mpg stad/snelweg/gecombineerd in FWD-gedaante teruggeven, waardoor hij gemiddeld iets zuiniger is dan de A-Klasse, ondanks het extra vermogen. Op de weg voelt de CLA sportiever aan, maar kan hij met gemak overweg met oneffenheden en golvingen. Van binnen voelt de CLA ook volwassener aan dan de A-Klasse, en er is een tastbaar verschil in comfort en algehele ervaring. Je krijgt ook meer kofferruimte. Deze auto's delen de meeste van dezelfde kenmerken en veiligheidstechnologie, maar met een vanafprijs van $ 38.200 lijkt de CLA de betere gok.

Zie Mercedes-Benz CLA-Klasse Review

2022 Mercedes-Benz A-Klasse Sedan vs Audi A3 Sedan

De strijd tussen de A-Klasse en de A3 gaat onverminderd voort, waarbij beide bedrijven uitstekende producten afleveren. De A3 sedan is misschien wel het goedkoopste aanbod van Audi in de VS, maar voelt verre van goedkoop aan. Deze subcompacte executive brengt de warmte met verschillende indrukwekkende functies. Onder de motorkap levert de A3 201 pk en 221 Nm koppel uit zijn 2,0-liter motor en is hij sneller en responsiever dan de A-Klasse, met een tijd van nul naar zestig tussen 6,3 en 6,6 seconden. De A3 uit 2022 verslaat de Merc met een brandstofverbruik van 29/38/32 mpg op de stad/snelweg/gecombineerd in FWD-gedaante. Rijdend op het MQB-platform voelt de A3 verfijnd en atletisch aan, maar niet zo scherp als de Mercedes-Benz. Het interieur van de A3 is niet zo indrukwekkend als dat van de A-Klasse Sedan en is strak, vooral achterin, maar biedt aan de andere kant met 12,3 kubieke voet meer kofferruimte. De A3 biedt niet zoveel standaardfuncties en het infotainment voldoet niet aan de normen van de A-Klasse. Als je een snellere auto wilt, koop dan de Audi. Voor al het andere: koop de Merc.

Zie Audi A3 Sedan Review

2022 Mercedes-Benz A-Klasse Sedan Populaire vergelijkingen

De populairste concurrenten van de Mercedes-Benz A-Klasse Sedan 2022:

Acura ILX $ 27.300 - $ 33.200 prijs (MSRP)

Vergelijken

Audi Audi Sedan $ 35.400 - $ 37.400 Brick (lek)

Vergelijken

BMW 2 -serie Gran Coupe $ 37.800 - $ 47.600 Prijs (MSRP)

Vergelijken

Mercedes-Benz A-Klasse Sedan Nieuws

Spy Shots SPIED: Merc's compacte luxemodellen van de volgende generatie komen dit jaar Het bedrijf zal het compacte segment stroomlijnen, maar niet verlaten.Elektrische voertuigen 1 Mercedes 'eerste virtuele showauto zal debuteren in de meest onwaarschijnlijke plek die gamers zullen krijgen om hun oogbollen te feesten op een geheel nieuwe Mercedes Supercar.Autocultuur 21 7 Beste huidige infotainmentsystemen gerangschikt We omarmen de wetenschap van connectiviteit.
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated: 23/01/2024

Views: 6087

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.