2021 Mercedes-Benz G-Klasse Prijs, waarde, beoordelingen en recensies | Kelley blauwboek (2023)

De luxe SUV van de Mercedes-Benz G-Klasse uit 2021 combineert verwennerij met extreme offroad-capaciteiten. Deze generatie was in 2019 geheel nieuw, maar iedereen die net terugkeerde van een verblijf van dertig jaar in een afgelegen Tibetaans klooster zou hem nog steeds herkennen als een G-Klasse. Eigenlijk is een G-Klasse een van de weinige voertuigen die een afgelegen Tibetaans klooster kunnen bereiken, en het is veel comfortabeler (en leuker) dan een jak.

De G-Klasse van 2021 wordt nog steeds gebouwd in dezelfde Oostenrijkse stad waar de eerste G-Wagen werd geboren – een voertuig dat al vier decennia indruk op de wereld heeft gemaakt met zijn offroad-capaciteiten en duurzaamheid. En het duurt nog steeds 100 uur om het body-on-frame-chassis, de onafhankelijke voorwielophanging, de sperdifferentiëlen voor, midden en achter, en het luxueuze interieur met de hand te monteren. Het aanbod bestaat uit de G 550 en de prestatiegerichte AMG G 63.

De ironie is dat een G-Klasse eerder voor een Four Seasons-hotel wordt gezien dan dat hij wordt gebruikt vanwege zijn capaciteiten het hele jaar door. Maar het is goed om te weten dat een auto die zo luxueus is als de G-Klasse, indien nodig de krachten van de natuur kan overwinnen met zijn eigen technische kracht.

Welk model is geschikt voor mij?

Mercedes-Benz G550 uit 2021

Fulltime vierwielaandrijving met lage gearing
416 pk sterke V8
19 inch lichtmetalen velgen
Automatische klimaatregeling met drie zones
Lederen bekleding
Verwarmde voorstoelen met geheugeninstellingen
Verwarmde achterbank
Dubbele 12,3-inch schermen
64-kleuren sfeerverlichting in de cabine
Burmester surround-soundsysteem met 15 luidsprekers/590 watt
Apple CarPlay/Android Auto-smartphone-integratie

Rijden met de gebruikte Mercedes-Benz G-Klasse uit 2021

Cruisen op de snelweg is moeiteloos in de G-Klasse van 2021. De automatische transmissie met 9 versnellingen werkt goed in alle situaties en heeft nooit het gevoel dat hij op zoek is naar de juiste versnelling. Onder normale omstandigheden levert het soepele, bijna onmerkbare schakelingen. Zet wat druk op het gaspedaal en die verschuivingen worden plotseling duidelijker, sneller en scherper.

De stuurbekrachtiging met variabele ondersteuning is licht en moeiteloos bij het zoeken naar een vrije parkeerplaats, maar wordt steviger bij snelwegsnelheden. Er is geen sprake van de drift of vaagheid die soms wordt ervaren bij grote, body-on-frame voertuigen. Door bochten heeft de hoge carrosserie de neiging meer te rollen dan bijvoorbeeld een Audi Q7 of Land Rover Range Rover, maar de goed afgestelde ophanging houdt dit tot een minimum beperkt.

De grote zijruiten en de grote, vlakke voorruit bieden voldoende zicht naar buiten, maar dit ontwerp is ideaal tegen windgeruis. Het zou een goed idee kunnen zijn om de krachtige G 63 te kopen, omdat zijn glorieuze uitlaattonen veel opwindender zullen zijn. De G 63 heeft bovendien een adaptief onderstel met een grotere mate van comfort tot sportiviteit dan de doorgaans stevig rijdende G 550.

Stilstand tot 100 km/uur gebeurt in slechts 5,6 seconden voor de G 550, wat indrukwekkend is gezien de volledige minachting voor aerodynamica en het leeggewicht van meer dan 5.500 kilo. De G 63 bevestigt zijn prestatiereferenties door 1,1 seconden te scheren ten opzichte van de tijd van zijn stablemate.

Off-road blijft de G-Klasse een van de meest capabele SUV’s ter wereld, die gemakkelijk kan wedijveren met de Range Rover en de Lexus LX 570. Zelfs de G 63 maakt licht werk van technische beklimmingen die bestuurders van op auto’s gebaseerde cross-overs nooit zouden overwegen.

Interieurcomfort

Het luxeniveau ligt veel hoger in deze nieuwste G-Klasse, die is uitgerust met leer van topkwaliteit en aantrekkelijk houtfineer. Dubbele 12,3-inch schermen (één voor bestuurdersinformatie, de andere voor infotainment en andere functies) nemen het grootste deel van het dashboard in beslag, maar Mercedes-Benz behield de handgreep voor de voorpassagier, wat een leuke bijkomstigheid is.

De ronde ventilatieopeningen in turbinestijl zijn een veelvoorkomend kenmerk van Mercedes-Benz. En een analoge klok voegt een traditionele sfeer toe.

De G-Klasse 2021 is 2,8 centimeter langer dan de vorige generatie, allemaal dankzij een verlengde wielbasis. Toch wordt de beenruimte achterin met bijna vijftien centimeter vergroot, met een extra 1,5 centimeter vooraan. Er is ook 11,2 cm meer schouderruimte. En de achterbank kan in 60/40-modus worden gesplitst en ingeklapt.

Exterieur Styling

De G-Klasse 2021 is nog steeds rechthoekig en rechtopstaand en heeft nog steeds een militair uiterlijk en kan nooit met een ander voertuig worden verward. Het vertrouwde uiterlijk van de ouderwetse G-Wagen is met succes aangepast aan deze nieuwe generatie. En ook al is hij groter dan zijn voorganger, hij komt niet echt zo over.

De grote glasvlakken, vlakke oppervlakken, zichtbare deurscharnieren en het externe reservewiel onderstrepen allemaal het pragmatisme dat de absolute essentie van de G-Klasse is. Toch creëert dat zijn eigen aantrekkingskracht.

Mercedes-Benz zegt dat zijn reeks cosmetische opties voor het exterieur en interieur van G Manufaktur, samen met andere uiterlijkpakketten, meer dan 1.000.000 mogelijke combinaties opleveren. Zo kan elke G-Klasse een unicum zijn.

Favoriete functies

DRIE VERGRENDELINGSVERSCHILLEN
De mogelijkheid om de krachtverdeling over elk wiel te regelen is cruciaal bij offroad-rijden. Daarom heeft de G-Klasse 2021 drie sperdifferentiëlen. Drie knoppen op het dashboard starten het proces, dat moet volgen in de volgorde: eerst in het midden, dan aan de achterkant en ten slotte aan de voorkant.

DYNAMIC SELECT-RIJMODI
Het Dynamic Select terreinresponssysteem beschikt over instellingen voor het aanpakken van een reeks zware offroad-omstandigheden. Kies Slippery, Individual, Comfort, Sport of Sport+ en het systeem past de gas-, stuur- en stabiliteitscontrole aan voor maximale grip.

Standaardfuncties

Als de twin-turbo V8, de automatische negenversnellingsbak en het permanente vierwielaandrijvingssysteem (4WD) met drie sperdifferentiëlen niet genoeg zijn, heeft de Mercedes-Benz G 550 uit 2021 ook LED-buitenverlichting, 19- inch lichtmetalen velgen, automatische klimaatregeling met drie zones, Apple CarPlay/Android Auto, schuifdak, 360 graden camerasysteem, veelkleurige cabineverlichting, verwarmde stoelen en een voortreffelijk Burmester surround-soundsysteem.

Tot de standaard rijhulpsystemen behoren Brake Assist, actieve rijstrookassistentie en Dynamic Select met vijf rijmodi (Slippery, Individual, Comfort, Sport en Sport+).

Fabrieksopties

De eerste optie om te overwegen in de G 550 van 2021 is het masseren van multi-contour voorstoelen met actieve versteviging, ventilatie en een functie voor snelle verwarming. Voor meer comfort kunt u ook de verstelbare vering overwegen. Een entertainmentsysteem op de achterbank, 20-inch lichtmetalen velgen en een verwarmd stuurwiel zijn ook beschikbaar.

Kopers kunnen hun nieuwe G-Klasse zelfs uitrusten met een AMG Line-uiterlijkpakket, een zwart Night-pakket, of een van de vele G Manufaktur-keuzes. De G 63 komt in aanmerking voor 22-inch lichtmetalen velgen, en een AMG-rijderspakket verhoogt de topsnelheid naar 230 km/uur.

Motor en transmissie

Onder de aluminium motorkap van de Mercedes-Benz G 550 uit 2021 bevindt zich een 4,0-liter V8 met dubbele turbocompressor, die een aanzienlijk vermogen van 416 pk en een koppel van 450 Nm ontwikkelt.

De handgemaakte motor van de G 63 uit 2021 (een AMG-traditie) is ook een 4,0-liter V8 met dubbele turbocompressor. Hij genereert een machtige 577 pk en een koppel van 627 Nm.

In beide gevallen worden de turbo’s tussen de cilinders geplaatst, in plaats van daarbuiten. Het maakt de scheiding van warme en koude componenten mogelijk, optimaliseert de efficiëntie en beperkt de turbovertraging tot een minimum.

Een automatische transmissie met 9 versnellingen drijft alle vier de wielen aan. Uiteraard is de transmissie van de G 63 afgesteld om het extra vermogen aan te kunnen en nog sportiever te kunnen schakelen. Beide motoren vereisen premium benzine.

Deze EPA-cijfers zijn uit 2020, maar voor 2021 verwachten wij geen verschil.

4,0-liter V8 met dubbele turbo (G 550)
416 pk bij 2.250-4.750 tpm
450 lb-ft koppel bij 5.250-5.500 tpm
EPA-brandstofverbruik stad/snelweg: 17/19 mpg

4,0-liter V8 met dubbele turbo (G 63)
577 pk bij 6.000 tpm
627 lb-ft koppel bij 2.500-3.500 tpm
EPA-brandstofverbruik stad/snelweg: 13/16 mpg

KBB-voertuigbeoordelings- en beoordelingsmethodologie

Onze expertbeoordelingen zijn het resultaat van urenlang rijden en rekenen om er zeker van te zijn dat u de beste auto voor u kiest. We ervaren en analyseren elke nieuwe SUV, auto, vrachtwagen of minivan die in de VS te koop staat uitgebreid en vergelijken deze met die van de concurrentie. Als al dat stof is neergedaald, hebben we onze beoordelingen.

Elke keer dat er een geheel nieuw voertuig of een nieuwe generatie van een bestaand voertuig uitkomt, hebben we nieuwe beoordelingen nodig. Bovendien beoordelen we deze beoordelingen opnieuw wanneer een voertuig van de nieuwe generatie halverwege de cyclus wordt vernieuwd. In feite wordt een auto midden in de productcyclus (doorgaans rond de 2-3 jaar) opgefrist met een kleine facelift, vaak met updates van functies en technologie.

In plaats van willekeurige getallen uit de lucht te halen of van een betekenisloze checklist te halen, rangschikken de redacteuren van KBB een voertuig op de plaats waar het thuishoort in zijn klasse. Voordat een auto de KBB-rating krijgt, moet hij bewijzen dat hij beter (of slechter) is dan de andere auto's waartegen hij concurreert, terwijl hij probeert u zover te krijgen dat u uw geld besteedt aan kopen of leasen.

Onze redacteuren rijden en leven met een bepaald voertuig. We stellen de juiste vragen over het interieur, het exterieur, de motor en aandrijflijn, het rijgedrag en de wegligging, de uitrusting, het comfort en natuurlijk over de prijs. Dient het het doel waarvoor het gebouwd is? (Of dat nu het doel is om efficiënt van en naar het werk in de stad te pendelen, uw gezin veilig te houden, u het gevoel te geven dat u de top hebt bereikt – of dat u onderweg bent – ​​of u het gevoel te geven dat u Eindelijk de juiste partner gevonden voor jouw levensstijl.)

We nemen elk voertuig dat we testen door het alledaagse – parkeren, van rijstrook wisselen, achteruit rijden, laadruimte en laden – en ook door de essentiële zaken – acceleratie, remmen, wegligging, interieurstilte en comfort, bouwkwaliteit, materiaalkwaliteit en betrouwbaarheid.

Meer over hoe wij voertuigen beoordelen

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated: 25/09/2023

Views: 5837

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.